Dit is een overzicht van alle linken die er zijn voor borstvoedende moeders in Nederland en België.
Informatie over borstvoeding - Nederlandstalig


www.borstvoeding.com
Borstvoeding.com is het kenniscentrum voor borstvoeding in Nederland. Deze website biedt heel wat informatie over borstvoeding, verzorgd door een team van gerenommeerde borstvoedingsdeskundigen en moeders met borstvoedingservaring.


www.kindengezin.be
Op deze website is de informatie gebundeld over elke levensfase van een kind, met de mogelijkheid om een deskundig antwoord te krijgen op allerlei verzorgende, opvoedkundige en praktische vragen. Ook over borstvoeding is er een uitgebreid hoofdstuk te vinden.


www.voedingscentrum.nl
Op deze website komt men allerlei te weten over gezond eten, voedselveiligheid en voedselovergevoeligheid. Er wordt ook aandacht besteed aan voeding bij kinderen, waaronder borstvoeding.


http://www.ouders.nl/vborstvoeding.htm
Via bovenstaande link kom je bij een vraagbaak over borstvoeding van Ouders Online, waar een lactatiekundige vragen over borstvoeding beantwoordt.


www.deborstvoedingslijn.nl
Dit Nederlands initiatief van ex-vrijwilligsters van een Nederlandse borstvoedingsorganisatie biedt de mogelijkheid om telefonisch (of vanuit België per mail) concrete borstvoedingsvragen te stellen (tegen een kleine vergoeding). Daarnaast biedt de site op een overzichtelijke manier heel wat borstvoedingsinformatie.


www.vvoc.be/borstvoeding%20artikel.html
Via bovenstaande link van de Vlaamse Vereniging van Ouders van Couveusekindjes kom je bij een artikel over borstvoeding bij prematuur geboren baby’s.Informatie over borstvoeding - Engelstaligwww.breastfeeding.com
Op deze website vind je allerlei informatie over de voordelen van borstvoeding, hoe te starten, mogelijke hulp en hulpmiddeltjes, winkels met borstvoedingsmateriaal, videofragmenten… Er is ook plaats voor persoonlijke verhalen en ervaringen.


www.promom.org
De website van deze non-profitorganisatie ter bevordering van borstvoeding bundelt heel wat artikels. Op volgend onderdeel van de site (http://www.promom.org/bf_info/growth.html) vind je bovendien groeicurves die gebaseerd zijn op de groei van borstgevoede kinderen.http://www.breastfeeding.asn.au/bfinfo/faq.html
Je vindt hier de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen, zoals geformuleerd door de Australian Breastfeeding Association.


http://www.breastfeeding.asn.au/bfinfo/down.html
Op dit onderdeel van de website van de Australian Breastfeeding Association vind je een artikel over borstvoeding bij baby’s met Downsyndroom.


www.eurolac.net
Op de website van deze vereniging wordt heel wat informatie omtrent borstvoeding gegeven, met o.a. info over recent wetenschappelijk onderzoek.


http://www.normalfed.com/
Website van lactatiekundige Dianne Wiessinger waar je rond heel wat aspecten van borstvoeding geven geïnformeerd wordt.


http://www.aap.org/healthtopics/breastfeeding.cfm
Op dit onderdeel van de website van de AAP (American Academy of Pediatrics) vind je informatie over borstvoeding, alsook standpunten en richtlijnen van de AAP.


http://worldbreastfeedingweek.org/
Deze website geeft informatie over de jaarlijkse Wereldborstvoedingsweek.


www.breastfeedingfortheworld.net
Website met heel wat artikels over borstvoeding, geschreven door Ted Greiner. Enkele onderwerpen: Noden van werkende moeders, manieren van afbouwen, HIV en borstvoeding, borstvoedingspromotie en nog veel meer.


www.who.int/topics/breastfeeding/en/
Website van de World Health Organization met online publicaties over borstvoeding, allerlei links en gerelateerde websites.www.breastfeeding.asn.au
Website van de Australian Breastfeeding Association. Op deze website vindt u heel wat informatie over borstvoeding met o.a. info over wat te doen bij problemen, borstvoeding in speciale situaties, combinatie van werken en borstvoeding geven,…


www.kellymom.com/

Een ruim aanbod van informatie over de vele aspecten van borstvoeding.


http://www.engenderhealth.org/wh/fp/clam2.html
Enkele vragen en antwoorden i.v.m. borstvoeding als voorbehoedsmiddel.


http://www.thebirthden.com/Newman.html
Dit is de website van de pediater Dr. Jack Newman waar je een uitgebreid aanbod van nuttige artikels over borstvoeding vindt, alsook een aantal videofragmenten.


www.bfar.org
Op deze website vind je specifieke informatie over borstvoeding na borstchirurgie.


http://www.fda.gov/fdac/features/895_brstfeed.html
Website van de US Food and Drug Administration, een officieel overheidsorgaan, waarop de voordelen van borstvoeding aan bod komen. Er wordt ook een lijstje gegeven van welke medicatie wel of niet compatibel is met borstvoeding.


http://breastfeeding.hypermart.net/invertednipples.html
Hier vind je een artikel over voeden met vlakke of ingetrokken tepels.


www.nice-info.be
Website van het Voedingsinformatiecentrum, waar je artikels vindt over gezonde voeding in het algemeen.


http://video.ivillage.com/player/?id=127401&ivNPA=1&sky=ggl|ivl|vi|nursing||c
Via deze link kan je heel wat videofragmenten over borstvoeding raadplegen.Borstvoedingsvriendelijke initiatieven


www.zorgvoorborstvoeding.nl
Website van de stichting Zorg voor Borstvoeding. Dit is een stichting die borstvoeding in Nederland stimuleert en samenwerkt met UNICEF. Men vindt er wetenschappelijke informatie over borstvoeding, inlichtingen over de tien vuistregels, het Zeven Punten Plan, het WHO UNICEF Certificaat,… Men kan er ook terecht voor voorlichtingsmateriaal rond borstvoeding.www.waba.org.my
Website van de ‘World Alliance for Breastfeeding Action’, een organisatie met als doel het wereldwijd ondersteunen en promoten van borstvoeding. Met info rond projecten, artikels over borstvoeding en gezondheidszorg,…


www.naba-breastfeeding.org
Website van de ‘National Alliance for Breastfeeding Advocacy’, deze organisatie houdt zich bezig met het promoten van borstvoeding. Men vindt op deze website een aantal documenten i.v.m. borstvoeding.


www.usbreastfeeding.org
Website van het’ United States Breastfeeding Committee’ met info over promotie en ondersteuning van borstvoeding, papers over allerlei topics rond borstvoeding,…


www.babyfriendlyusa.org
Website over het Babyvriendelijk Ziekenhuis Initiatief in de U.S.A., met toelichting en achtergrond bij dit initiatief en het belang van borstvoeding.


www.ibfan.org
Op de website van IBFAN (International Baby Food Action Network) vindt men alle informatie ivm de internationale gedragscode voor het op de markt brengen van vervangingsmiddelen voor moedermelk.

 


Borstvoedingsorganisaties Vlaanderen


www.lalecheleague.be
Een website van La Leche League Vlaanderen. Dit is een internationale organisatie die sinds 1956 informatie en steun verleent aan vrouwen die hun baby borstvoeding willen geven. Je vindt er o.a. informatie over borstvoeding, alsook informatie over hun werking en data van bijeenkomsten.www.vbbb.be
Op de website van de Vereniging Begeleiding en Bevordering van Borstvoeding vind je o.a. data van bijeenkomsten en adressen/telefoonnummers waar je terecht kan met vragen rond borstvoeding.


www.vzwborstvoeding.be
Website van de borstvoedingsorganisatie vzw Borstvoeding. Op deze website staat informatie over de werking van deze vereniging en vindt u nuttige tips over borstvoeding in het algemeen.Borstvoedingsorganisaties Internationaal


www.borstvoeding.nl
Vier borstvoedingsorganisaties (Vereniging Borstvoeding Natuurlijk, Borstvoedingsorganisatie LLL, Stichting Zorg voor Borstvoeding, Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen) bieden gezamenlijk informatie aan.
Gaande van boeken over borstvoeding, informatie over borstvoeding op het internet, informatie voor studenten tot informatie over de Wereldborstvoedingsweek.www.lalecheleague.nl
Website van de Nederlandse afdeling van La Leche League, met info over borstvoeding en de mogelijkheid om online folders, boeken en borstvoedingshulpmiddelen te bestellen.


www.borstvoedingnatuurlijk.nl
Website van de borstvoedingsvereniging Borstvoeding Natuurlijk. Naast praktische informatie over borstvoeding, zijn er ook pagina’s met eigen ervaringen, informatie over een telefonische hulpdienst, regiobijeenkomsten en een forum.


www.lalecheleague.org
Website van La Leche League International met o.a. een uitgebreide database met meer dan 15.000 artikels i.v.m. borstvoeding voor professionelen, mogelijkheid tot advies en bestellen van hulpmiddelen,…


Met dank aan www.wegwijsborstvoeding.be